Höstens trender i sovrummet

Höstens inredningsmässa gav gott om härliga idéer för en skön höst

En av de stora trenderna hösten 2013 är denim. Sliten och lite urtvättad jeanslook i allt från kuddar, mattor och gardiner till lampor, sängkläder och överkast. Trenden med att mixa flera olika mönster i samma färger håller också i sig och utseendet på sängen här ovanför visar just både härlig jeansfärg och flera mönster i samma arrangemang.

Denimbild Formex

Här är ett annat exempel där man verkligen har tagit trenden Denim på orden och skapat kuddar av gamla jeans. Kul och fräckt att ha som dekorationer på sängen. Här har man dessutom blandat med en av de stora moderfärgerna den här säsongen Linden Green, som är en beigegrön ton som gör sig jättefint ihop med jeansfärgen.

Djurkuddar på Formex Foto: Annika Juhlin

En annan stor trend är alla djurmönster. Grisar, hundar, kor och får syntes på mängder av olika detaljer. Det var på kuddar, plädar och inte minst på massor av tavlor. Inte sällan var djuren kombinerade i alla möjliga onaturliga kombinationer, med alldeles för små kroppar eller också på en människokropp.

guldkuddar på Formex

Den glammiga och blänkande trenden är också stor likväl i sovrummet som i övriga huset. Här syns en härlig kombination av denimfärgad pläd, guldskimrande mönster på kuddarna och sedan ett av alla otaliga exempel på dessa djurhuvuden i mystiska utföranden.

Värnamo of Sweden på Formex Foto: Annika Juhlin

Den romantiska trenden i sovrummet tycks också hålla sig stark och stor – naturligtvis, var annars passar romantiken och kärleken bättre!? Stora rosenmönster än en gång i en av höstens modefärger Samba, som är en djupt vinröd färg som passar utmärkt i sovrumsmiljöer. Tillsammans med lite levande ljus i skimrande, vackra ljuslyktor blir stämningen komplett och inbjudande.

Värnamo sängkläder på Formex

En annan stor färg den här hösten är Koi som är en starkt kryddig orange färg. Här har Värnamo of Sweden kombinerat just Koi med den kryddiga, vinröda Samba färgen i en läcker kombination av matchande kudde och pläd. Perfekt som utsmyckning på en enfärgad sängbäddning. Värnamo är det enda kvarvarande företaget med svensktillverkade sängkläder.

Ljuslyktor i höstfärger

Slutligen ger vi er både färgkarta och exempel på att modefärgerna verkligen finns i det verkliga livet. Flätade ljuslyktor för hela hemmet, men varför inte just i sovrummet!? Både mörkt lila, vinrött, rostigt orange och den sköna gröna kakifärgen finns representerade när Svanefors visar upp sin monter på mässan och visst känns det höstlikt – och vackert!? Kanske skulle man krydda sin hylla ovanför sängen med en hel rad av lyktor i blandade höstfärger.

Lycka till med det roliga jobbet att inreda sovrummet i höstskrud!

 

Redaktionen tipsar

Välj ett golv som harmonierar med resten av din sovrumsinredning. Ditt sovrumsgolv kräver eftertanke och engagemang för att det skall bli...
Njut av skön golvvärme i sovrummet Det råder inget tvivel om att vi människor sover bättre när det är svalt i sovrummet, för att vi ska få...
En av de stora trenderna för säsongen är just glitter och glamour När Formex inredningsmässa gick av stapeln i augusti månad visades det...

Annonser

Utvalda varumärken

Garderober med inspiration från anrika nordiska slotts- och gårdsmiljöer
På beställning måttillverkar vi garderober och dressingsrooms.
Förvaring för den medvetne
Vi tillverkar allt för din walk´in closet