Barnsängar för alla åldrar

Glöm inte bort barnens välbefinnande när ni planerar era sovrum.

Att vi föräldrar tycker om när barnen sover gott om natten är väl inget nytt men att vi faktiskt kan hjälpa till och påverka barnens sömn med hjälp av en bra barnsäng och en anpassad madrass är det kanske inte lika många som tänker på.

Att barn växer otroligt fort är ett annat fenomen som ibland kan vara just orsaken till att många väljer att inte satsa på alltför dyra barnsängar. Som tur är finns det idag smarta lösningar som gör att barnen kan använda en och samma barnsäng under en ganska lång tid.

Brio har exempelvis en modell som de kallar för Sleep, som kan anpassar för den lilla nyfödda babyn med en botten som kan monteras mitt i sängen för att enkelt och smidigt kunna lägga ner och ta upp din baby utan att du behöver böja dig ner i sängen varje gång. Så fort barnet börjar rulla runt, resa sig eller gör andra ansatser till att förflytta sig i sängen är det dags att sänka ner sängbotten till den lägre nivån. Där nere kommer barnet att kunna sova tryggt och rofyllt med den härliga inramningen av täta ribbor och kanske också ett spjälskydd för att inte riskera att komma ut med en hand emellan spjälorna. Har du nu en skön och behaglig madrass i din barnsäng kommer barnet att lära sig att må bra i sin spjälsäng och sover, förhoppningsvis snart nätterna igenom.

När du märker att barnet gör ansatser till att försöka ta sig ur sin spjälsäng kan det vara dags för nästa ombyggnad av sängen. Det är nu du kan montera bort hela det främre sidostycket och spjälsängen blir till en smart barnsäng med möjlighet att kliva i och ur själv men fortsatt med den trygga inramningen med spjälsidorna runt omkring sängen. Nu kommer barnet även att kunna använda sin säng till annat än att bara sova. Kanske tar han eller hon med sig en bok och kryper upp i den för en stunds njutning. Kanske är det så att det är just för att sängen är en positiv plats och en njutbar upplevelse som barnet fortsätter att självmant använda sin barnsäng även på dagtid.

Juniorsäng från Tengberts

Efter ett par år börjar barnsängen att kännas lite kort och trång och det är dags att ta nästa steg i sängvärlden. En juniorsäng som är 1,70 lång och lite bredare än en spjälsäng kan nu vara ett perfekt alternativ. Juniorsängarna har ofta fint utsmyckade sänggavlar och en stödbräda som går utefter hela långsidan vilket ger en fortsatt ombonad känsla, vilket barnen fortfarande behöver och mår bra utav. Att juniorsängarna dessutom ofta har tillbehör som förvaringsbackar under sängen är inte heller så dumt, nu när leken tar en allt större plats i barnens liv. Likaså kan det vara bra att skaffa några krokar eller annan upphängning där barnet själv kan börja träna sig att hänga upp och plocka ner kläder, för att få öva sig på sin självständighet alltmer.

Enkelsäng i vuxenstorlek från Tengberts

 

En dag är det så dags att skaffa en säng i fullängd till ditt barn och nu är det inte längre barnsängar vi pratar om utan snarare en vanlig enkelsäng i ett mer vuxet utseende. Kanske behöver också barnrummet förändras lite och legobackarna bytas ut mot ett skrivbord och en liten tv, allt för att göra ungdomsrummet till ett multifunktionsrum snarare än en sovplats. Får man barnen att trivas i sina rum så kommer de att bli ett naturligt ställe att vara på, ta hem kamrater, göra läxor mm. Om vi igenom alla dessa år alltid ser till att barnen har bra barnsängar och madrasser och senare också vuxensängar med tillhörande madrasser så ger vi dem de bästa förutsättningarna för en god sömn och ett gott liv.

Tänker man på att man behöver ge barnen tre olika sängar under en tidsperiod på kanske 18 år, så är det inte så mycket mer än vad vi vuxna kanske väljer att skaffa nya sängar och vad det gäller våra barn, så är vi nog alla överens om att det är en investering för livet.

I vår utställning över barnsängar kan du se fler annonsörer som säljer barnsängar. Där kan du också klicka dig in på deras hemsidor och läsa mer om just deras sortiment samt hitta din närmaste återförsäljare.

 

Redaktionen tipsar

Effektfullt men ändå lite stillsamt Det skulle kunna vara namnet på en vattenshow med fontäner och ljus eller en musikföreställning med...
Välj färger i sovrummet som speglar din personlighet. Färgerna i ditt sovrum skall inte bara passa din stil, de skall även harmoniera med...
Skapa en enhetlig harmoni och njut utav sköna nätter. Vi spenderar mest tid i sovrummet under dygnets mörka timmar och i första hand så är...

Annonser