Glitter och glamour i sovrummet

En av de stora trenderna för säsongen är just glitter och glamour

När Formex inredningsmässa gick av stapeln i augusti månad visades det upp flera trender. Någon mer passande, för sovrummet, än den andra. En av de trender som känns väldigt inspirerande för dem som skall inreda sovrummet är Dark Fragrance. Det är lite kryddigare färger med mycket mässing, koppar och metalliska ytor. Färgade glaslyktor, sammet och mönster som är helt olika varandra men ändå går ton-i-ton. En annan spännande detalj som syns alltmer i sovrummen igen är dam- och herrbetjänter. Praktiska klädhängare där man kan hänga av sig, planera nästa dags klädkombination eller kanske bara veta att man har ett snyggt ställe att placera sina kläder när det blir så dags. En betjänt är ju dessutom ett snyggt inslag i sovrummet även när den är fri från kläder, så många hälsar den extra varmt välkommen.

Blanka tyger i kuddar och gardiner i alla tänkbara metalliska mönster tillsammans med det färgade glaset i inredningsdetaljerna skapar ett skimmer över sovrummet som inbjuder till långa, härliga nätter.

En annan skön och naturlig trend är Wild Wood som inspirerad av den skandinaviska skogen. Det syns rent trä på sängar och hyllor och i sängkläderna är det bruna och grå färgtoner som blandas. Ljusstakar i trä och mörka träväggar är två andra viktiga inslag i Wild Wood temat. På kuddar och filtar är det tryckta djurmotiv och den ytterligare färg som eventuellt kan blandas in är svart och då framförallt på sovrumsdetaljer som ljus, ramar och krukor till alla gröna växter som skall pryda sovrummet den här säsongen.

Här syns ett perfekt exempel på Wild Wood trenden – djurmotiv på kuddarna, en trä-ren sängram, stubbe som nattduksbord och en svart detalj, i form av en sänglampa. Bilden är hämtad från Mavis hemsida – som är en av annonsörerna på Sovrumsportalen.

Den tredje och kanske största trenden är Soft Nordic. Svala, suddiga pasteller med ett pudrigt utseende. Pastellfärgerna blandas ofta med grått och när det handlar om just blanda, så är det ett av sovrummets stora ledmotiv just nu. Blandade färger, blandade mönster och blandade material. Det skulle kunna vara exempelvis sängkläder i naturligt småskrynklig linne, kuddar i siden eller silke och en rejäl virkad pläd vid fotändan i ett tungt, stor-stickat bomullsgarn.

Här syns ett exempel från mässan, där de härliga flätmönstren har maxats upp i både filtar och (i bakgrunden) i form a v ett helt stort överkast. Ett annat kännetecken på att inredningen är Nordiskt inspirerad är de rundade hörnen. Både sänglampor med runda skärmar, stolar, sittpuffar och andra detaljer med rundade hörn och slutligen även nattduksborden. Soft Nordic är en mjuk trend med en behaglig framtoning vilket passar perfekt i en lugn sovrumsmiljö.

Den sista utav de fyra trenderna för höst- och vintersäsongen är Raw Junction. Trenden är influerad av en industriell känsla med plåt, rostig metall och betong som ledord. Sänggavlar i stålrör passar perfekt här och de rostfärgade detaljerna kan enkelt mixas ihop med orange och dova blå toner för det perfekta uttrycket. Vill man understryka den där containerkänslan ännu mer i ett Raw Junction sovrum så kan oljefat bli perfekta nattduksbord och en bit av en rostig container få bli till ett konstverk på väggen.

Vill man ha ett något dämpat men ändå synbart intryck av Raw Junction stilen kan man nöja sig med att ha en fondvägg i den hårda, kalla plåtlooken och väga upp med mycket blå eller orange toner på kuddar, filtar och täcken. Mörkt golv och mörk säng med flera förvaringsmöjligheter understryker den mörka känslan i en industrilokal.

En inredningsmässas presentationer är naturligtvis ingenting man slaviskt behöver följa. Se det hellre som en kul inspirationskälla till förändring och nytänk när det gäller hur vi inreder våra hem. Ofta kör vi fast i en stil som vi gillar och slutar helt att leta efter ny inspiration. När man får upp ögonen för hur bra hjälp till nya idéer en inredningsmässa kan vara kommer man snabbt till insikt om hur mycket man missat och hur enkelt det faktiskt kan vara att skapa ett helt nytt uttryck i exempelvis sovrummet.

 

Redaktionen tipsar

Skapa en enhetlig harmoni och njut utav sköna nätter. Vi spenderar mest tid i sovrummet under dygnets mörka timmar och i första hand så är...
Med en bäddsoffa i hemmet skapar du fler flexibla sov möjligheter. Att kunna ta emot gäster i sitt hem och dessutom kunna erbjuda dem...
  En av de viktigaste detaljerna i sovrummet är förvaringen.  Ditt sovrum skall vara din privata oas där du kan slappna av och hämta kraft...

Annonser

Utvalda varumärken

Garderober med inspiration från anrika nordiska slotts- och gårdsmiljöer
På beställning måttillverkar vi garderober och dressingsrooms.
Förvaring för den medvetne
Vi tillverkar allt för din walk´in closet