Vackra sovrumsgolv

Välj ett golv som harmonierar med resten av din sovrumsinredning.

Ditt sovrumsgolv kräver eftertanke och engagemang för att det skall bli helt rätt. Våra sovrum klassas ofta som vårt allra heligaste, ett privat krypin som skall hållas avskiljt från besökare och sociala tillfällen. För att din privata oas skall ge dig den känsla och stämning som du är ute efter så är det viktigt att du tänker igenom alla detaljer när du skall inreda ditt sovrum. Allt från golvet till belysningen och textilierna bör harmoniera med varandra för att skapa en vacker och rofylld enhet.

Bilden är hämtad från Allocs hemsida

Oavsett om du föredrar ett spartanskt och minimalistiskt sovrum eller ett maffigt och extravagant sovrum så finns det vackra sovrumsgolv i ett flertal olika material och färger som kan bidra till att skapa den miljö du föredrar. Ett ljust och enkelt trägolv ger ofta ett luftigt och skönt intryck i de flesta omgivningar. Eftersom trä är ett levande material så känns det ofta varmt och skönt att gå på vilket ytterliggare bidrar till att göra ditt sovrum extra ombonat. Vill du ha ett varmt och skönt sovrumsgolv året runt så går det dessutom utmärkt att kombinera golvvärme med de flesta trägolv.

Bilden är hämtad från Aqua Royals hemsida

Stengolv och klinker är för de flesta synonymt med badrum, hall och i viss mån även kök men faktum är att sten och klinker passar precis lika bra i resten utav huset. Stora, vackra klinkerplattor i sovrummet ger en gedigen känsla utav natur och styrka som passar mycket bra i sovrum där man eftersträvar en känsla utav kraft och äkthet. Har du bestämt dig för ett stengolv eller klinkerplattor i sovrummet så kan du välja på ett flertal olika material, storlekar och färger, allt för att du skall få det sovrumsgolv som passar bäst till dig och din personlighet.

Bilden är hämtad från Golvabias hemsida

Har du trots allt svårt för att hitta det golv som passar till din inredning och stil så är ett annat alternativ att du väljer ett textilgolv. Ett vackert textilgolv är mjukt och skönt att gå på även under kalla vinterkvällar och visst är det en härlig känsla när dina nakna fötter sjunker ner i en mjuk och behaglig matta. Det finns vackra och stilrena heltäckningsmattor i alla möjliga färger och mönster som passar till allt från barnrummet till det sofistikerade sovrummet.

Bilden är hämtad från Forbos hemsida

När du skall bestämma dig för vilket golv du vill ha i ditt sovrum så bör du fokusera på vilka kvalitéer du vill att ditt sovrumsgolv skall ha och vilken stil du tänker inreda resten utav sovrummet i. Ta inte hänsyn till vad som "är rätt" eller vad grannen har utan koncentrera dig helt på dig själv och vad du tycker om. På det sättet får du ett härligt sovrumsgolv som du kan njuta av under många år. Oavsett om du vill ha ett slitstarkt sovrumsgolv utav pvc eller ett stilrent stengolv så har våra annonsörer det mesta inom golv. Besök gärna deras respektive hemsidor för att hitta inspiration till ditt sovrumsgolv. Har du redan bestämt dig för vilken typ utav golv du vill förgylla ditt sovrum med så hittar du enkelt din närmaste återförsäljare på tillverkarens hemsida.

 

Redaktionen tipsar

Njut av skön golvvärme i sovrummet Det råder inget tvivel om att vi människor sover bättre när det är svalt i sovrummet, för att vi ska få...
Med en bäddsoffa i hemmet skapar du fler flexibla sov möjligheter. Att kunna ta emot gäster i sitt hem och dessutom kunna erbjuda dem...
När man tänker på mörkläggning så är det ofta med tanke på barnens sömn Ett ljust sovrum där kvällsolen lyser rakt in är inget positivt om...

Annonser

Utvalda varumärken

Med golvvärme från Uponor får du en behaglig temperatur i rummet och på golvet.
Lägg ett vackert "Tarkettgolv" i ditt sovrum. Inspireras av Tarketts alla sovrumsgolv.
Vackra golv i bambu - hållbart och vackert länge.
Vattenburna golvvärmesystem för alla typer av golv.