Bäddsoffor för mer flexibilitet

Med en bäddsoffa i hemmet skapar du fler flexibla sov möjligheter.

Att kunna ta emot gäster i sitt hem och dessutom kunna erbjuda dem övernattning på ett smidigt sätt är en förutsättning för att kunna umgås med släkt och vänner som har långt att resa. Att ha rum som står tomma och väntar, med extra sängplatser, för eventuella gäster är det däremot inte många som har utan alternativet är att istället skaffa en bäddsoffa.

Bäddsoffa från Svenska Hem

En bäddsoffa kan placeras i den vanliga inredningen i huset och bli till extra sittplatser framför tv ´n eller varför inte framför den öppna spisen och den natten den behöver användas för övernattande gäster bäddar du enkelt upp den till en perfekt säng. Med en smart förvaring under soffan har du också alla täcken, kuddar och lakan nära till hands.

Bäddsoffa med två sittplatser från Järnforsen 

Ju mindre soffa dess då färre sovplatser helt enkelt. Med en tvåsitssoffa får man ofta en bädd som bäddas utåt för att få full längd och en vanlig lösning är att hela bäddkonstruktionen fälls ner i sittdelen när bäddsoffan inte används. Tyvärr finns inte lika många möjligheter till förvaring av sängkläder i en sådan här bäddsoffa. Fördelen med den här varianten blir istället att den kan vara färdigbäddad med lakan och att kuddar och täcken kan tas ur garderoben då det är dags för sänggång.

Bäddfåtölj från Järnforsen

Har man oftast inte mer än en övernattningsgäst åt gången kan det räcka med en bäddfåtölj. Precis som en tvåsitssoffa bäddas denna utåt och göms ner i sittdelen på dagarna. Har man exempelvis en ungdom i huset, som vill kunna ta emot övernattande kompis men inte har så gott om plats i rummet så kan en bäddfåtölj vara ett jättebra alternativ.

Bäddpall från Järnforsen 

Den allra enklaste varianten av uppbäddbar sovplats är den s.k. bäddpallen. På dagen är din bäddpall en sittplats i vardagsrummet eller på någon annan passande plats i huset och till natten lyfter du på locket och drar upp den utvecklingsbara gästsängen. Detta är ett enkelt och mycket spartanskt alternativ och kanske inte det mest bekväma för en fullvuxen gäst som skall stanna flera nätter men ett enkelt alternativ för en enstaka natt.

Dagbädd från Mio möbler 

Har du lyckan att ha ett helt separat gästrum så kan du välja på flera olika varianter av sovplatser. Vill man inte ha en regelrätt säng så är en dagbädd ett vackert alternativ. En vacker sängstomme bäddad med ett vackert överkast och fina prydnadskuddar så att du enkelt skall kunna använda sovplatsen som en soffa. En dagbädd kan i princip göras hur vacker och färgglad som helst och med fina kuddar matchar du din dagbädd till inredningen i rummet förövrigt.

Dagbädd från Mavis

Vissa dagbäddar har en smart förvaringslåda under där du kan gömma undan täcken och kuddar. På så vis kan dagbädden fungera som en skön soffa under dagen och snabbt bli till en praktisk sovplats på natten.

Här på sovrumsportalen har vi flera annonsörer som säljer bäddsoffor och dagbäddar. För att se deras utställningar klickar du på Utställning Bäddsoffor. Där får du alla annonsörerna presenterade för dig och du kan sedan välja att besöka deras olika hemsidor för mer information och uppgifter om inköpsställen.

 

Redaktionen tipsar

Skapa en enhetlig harmoni och njut utav sköna nätter. Vi spenderar mest tid i sovrummet under dygnets mörka timmar och i första hand så är...
En av de stora trenderna för säsongen är just glitter och glamour När Formex inredningsmässa gick av stapeln i augusti månad visades det...
Höstens inredningsmässa gav gott om härliga idéer för en skön höst En av de stora trenderna hösten 2013 är denim. Sliten och lite urtvättad...

Annonser

Utvalda varumärken

Litet överkast från House of Rym i mönstret Fir fir forest grey. Design av Anna Backlund.
Enfärgade gardiner, mönstrade gardiner, romantiska gardiner.
Sovrummet är din egen oas där du börjar och avslutar dagen. Med vårt breda sortiment kan du skapa ett sovrum utöver det vanliga.
God kvalitet varar, precis som tidlös design.